zondag 22 januari 2017

Er is weer al bijna een maand voorbij in het nieuwe jaar, wat vliegt de tijd!
Ondertussen is er een tweede blok van de Bobbin BOM uit:
Natuurlijk is het een hartje, februari staat in teken van Valentijn. Dit blokje is opgedragen aan mijn ventje, die alweer meer dan 7 jaar geleden overleden is. De hartjes spreken voor zichzelf. DH  wans postzegelverzamelaar, twee jaar geleden, tijdens het quiltweekend in Vilvoorde was er uitverkoop van stofjes in de plaatselijke handwerkwinkel, dit stofje deed me heel erg aan hem denken, dus ging het mee naar huis. De kikkertjes, ik heb een hele verzameling geërfd in alle soorten en maten. DH vertelde altijd hetvolgende verhaaltje: een kikkertje zag in volle zomer zijn poel droog geraken en ging op stap naar een natte omgeving. Hij kwam terecht bij een boerderij waar een vat melk stond, hij sprong erin zonder nadenken, zo dorstig was hij. Maar toen kon hij er niet meer uit, de wanden waren te hoog en zomaar omhoog springen ging niet vanuit de melk. Maar onze kleine puit wasslim, hij begon te zwemmen in de melk tot ze tot boter was geklopt en toen had hij een vaste ondergrond om vanaf te springen. het moraal van dit verhaal: er is altijd een oplossing en je moet volharden.

Ik kon het natuurlijk niet laten om ook mee te doen aan de mysterie quilt van de Patchmadammekes, spannend om iets te maken waarvan je niet weet wat het gaat worden. Het is soldenmaand, zo ook in Calico House, dus kon ik mijn gang gaan:

Echt niet mijn kleuren, ik hou nogal van 'villa kakelbont' zoals ik het zelf noem, maar ik had zin in iets anders dan gewoonlijk; We zullen zien of ik er nog mee tevreden ben als het af is, tot nu toe ben ik er nog altijd blij mee. Opdracht van deze maand: 62!!! blokjes maken:

van de bovenste rij moeten er 16 gemaakt worden van de beide variaties en de onderste rij worden 32 blokjes. Ze zijn 3x3 inch. Wat een eentonig werk, zeker als je zoals ik alles met de hand doet. Gelukkig is er een hele maand om het te doen en een paar blokjes per dag maken op het einde de hele stapel!

Ondertussen ben ik ook aan het opruimen geslagen, al mijn handwerkspullen liggen hier en daar verspreid, dus nu probeer ik alles een betere plaats te geven. En dan kom je dus UFO's tegen, zoals deze:
Met het appliqueren van de Bobbin blokjes, is de goesting ook weer terug gekomen, dus ik vind hier en daar wel wat tijd om deze mooie jongen af te krijgen, zeker in het jaar van de haan.

Het Fair-Isle breien is een echte verslaving. Voor ik de schaapjesmuts gebreid heb (en de drakenmuts van Jelle), ben ik begonnen met de Fair Isle sampler 1 van Wieke van Keulen, het wordt een sjaal of cowl, ik weet het nog niet. In ieder geval is het een geweldige oefening, ik ben nu over de helft: de eerste helft heeft licht als ondergrond met rood voor de motieven, de tweede helft is juist omgekeerd, zo ver sta ik nu:

Verder jeukt het om nieuwe kruisjessteek projecten te beginnen, zoals het 'vakje per week' van Soed Idee en Annelies; de 'dear Rine' terwijl de 'dear Jane' zelfs nog voor geen 10% klaar is; de Marquoir ligt er ook nog... Ik sla dus maar patroontjes op, ik heb nog genoeg garen en doek en hoop ooit de tijd te vinden, maar wie hou ik nu voor de aap, hahahaha!

Nog twee maanden, het is echt aftellen voor de altijddurende vakantie begint, hoera!

1 opmerking:

Anke22q11 zei

jij bent goed bezig meid!

X