zondag 1 januari 2017

2017

Aan iedereen die mijn blog leest, een spetterend 2017 gewenst!

Eerst en vooral een voorspoedige gezondheid, iets wat we niet helemaal in de hand hebben, maar toch, hier en daar kunnen we er toch een beetje aan helpen.
Veel geluk in je dagelijks leven, veel gezellige en vreugdevolle momenten met je huisgenoten en familie, veel prettige dagen met je vrienden.
Een creatief jaar is je ook gewenst, probeer alle mogelijkheden die je toegeworpen krijgt uit. Niet alles zal lukken zoals je wil, maar je zal er zeker en vast van leren.
Vorig jaar op het uiteinde zijn er nog een paar dingen af gekomen:
Het januari blokje is klaar, ik ben er tevreden over, mijn vrijdagvriendinnetjes  zijn er ook aan begonnen, als ze allemaal af zijn, maken we er een gezamenlijke foto van. Intussen is het tweede patroontje gepubliceerd en kan ik weer aan de slag met stofjes zoeken.
Als afscheidscadeautje voor 2016 heb ik voor mijn vriendinnetjes een klein speldenkussentje gemaakt, een heerlijk werkje voor een favoriet onderwerp! Ik heb bij elk werkje een speldenkussentje enkele uit de kluiten gewassen exemplaren dienen gewoon als hebbeding omdat ik het patroontje zo leuk vond. Ik moet ze misschien eens allemaal bijeenzoeken en er een groepsfoto van maken.

Wat zit er in voor 2017?
Eerst en vooral nog 56 werkdagen, waarvan er nog 11 verlofdagen zijn en dan is mijn loopbaan definitief ten einde. Nu het zo dichtbij komt, voel ik me toch wat ongemakkelijk, na 43 jaar dienst zal het toch vreemd aandoen om niet meer te moeten opstaan om te gaan werken. Ik zal een nieuwe routine moeten aankweken, een hele klus voor een chaoot zoals ik.

In september begint het academiejaar en ga ik mijn eerste leerjaar tekenen in, twee namiddagen les en waarschijnlijk veel oefenen ertussen. Ik kijk er naar uit!

Veel handwerken, de vissenquilt moet af geraken voor einde juli, er moet dus nog heel wat gequilt worden. De maandelijkse blokjes van Bobbin zullen zeker af geraken dankzij de medewerking van mijn borduurvriendinnetjes. En hier en daar komt ik nog wel wat tegen dat verdere afwerking verdient.

Breiwerk: bij mijn mooie schapenmuts bijpassende wanten breien, het garen en patroon liggen klaar.
De fair isle sampler I van Wieke van Keulen is net over de helft gebreid, die zou ik tegen het einde van het jaar afkrijgen en als er wol overschiet een bijpassende muts en wanten.
Voor de rest dromen van een mooie cowl of shawl in fair isle techniek.

Haken zal voornamelijk gericht zijn op de muisjes, om zo vele ouderen te verblijden. Maar ook amigurumi lonken, zoveel patroontjes en gelegenheden om uit te kiezen. Zal tegen Halloween mijn heks eindelijk af geraken, Zal er tegen Kerst nog een Rudolf uit mijn naald getoverd zijn?

Kruisjessteek, zoveel projecten 'on the go', er moet toch wel eens iets af geraken?

Hoezo, op pensioen en veel tijd hebben? Mijn kleinzonen zullen zeker en vast in de eerste plaats komen, Jelle wil in ieder geval ook naar de kunstacademie, dus dat wordt een gezamenlijke hobby.
Het wordt een jaar van belangrijke verjaardagen: Stein wordt 18, officieel meerderjarig, Robbe wordt 16, sweet sixteen en Jelle wordt 10, eindelijk een twee cijfer getal! Wat zijn ze toch vlug groot, gelukkig heeft iedere leeftijd zijn eigen charme. Ook de huisdieren houden me wel bezig, die verdienen ook aandacht en verzorging. Al bij al zal het dus een druk jaar worden!


2 opmerkingen:

Annelies zei

Gelukkig 2017 !

Anke22q11 zei

een fijn en vreugdevol 2017 voor jou !!!