dinsdag 20 december 2016

Verleiding

Op Facebook kom je toch allerlei verleidingen tegen (op Pinterest nog meer!). Je ziet ergens een melding staan dat er een nieuwe BOM begint en dan moet je natuurlijk heel snel gaan kijken, want het zou wel eens heel interessant kunnen zijn. Je moest wel lid zijn van de groep, maar dat is zo gepiept en er kwamen ineens veel leden op die groep bij, wat iets gratis toch al doet met de mensen.
Het eerste patroon is ondertussen vrijgegeven en het wordt denk ik een jaar van sneeuwmannen, de patronen zijn van Els Feteris met veel appliquatiewerk. Ondertussen kon ik al een paar mensen aansteken en ons vrijdaggroepje van 5 handwerkvriendinnen zal volgend jaar met veel plezier meedoen, ondertussen kunnen we mekaar flink aanmoedigen en bewonderen hoe leuk de blokjes bij elkaar worden. ik ga ervoor in mijn scraps duiken en ook stofjes gebruiken met een betekenis.
De bruine blokjes en driehoekjes komen van de stofjes die ik gebruikt heb bij de basiscursus patchwork, het middenstuk is van een reeks die ik heel graag zie en die ik in verschillende kleurtjes heb.
De armpjes en hartjes en vogeltjes komen uit de grote doos met restjes, wat groot genoeg is voor een klein hexagonnetje, wordt bijgehouden.
Zover sta ik nu, het zijn kleine stukjes en het is nogal priegelwerk. Ik probeer alle dagen een klein motiefje te doen. Het is lang geleden dat ik nog appliquatie gedaan heb en die stukjes waren ook groter, wat het allemaal wat gemakkelijker maakt. Maar er is een hele maand tijd om het blok af te krijgen, dus heb ik er lang plezier van. Deze maand gebruik ik de techniek needelturning, volgende maand probeer ik iets anders.

Over iets anders gesproken, ik ben ook bezig met een project voor liefdadigheid, met name dementerende bejaarden en mensen met Alzheimer, het heet Muiskantje en is begonnen in Nederland. We proberen het hier in Belgiƫ van de grond te krijgen en dat is iets moeilijker. Wat doen we? We haken muizen:
De kosten dragen we zelf en de muizen worden geschonken aan bejaardentehuizen. Er zijn een aantal veiligheidsvoorschriften die nauwgezet moeten gevolgd worden en de muizen worden gekeurd voor ze naar hun bestemming vertrekken. Ik ben 'keurmuis' voor Belgiƫ. Uit Nederland komt er veel positieve kommentaar van de begeleiders van de doelgroep, dus daar doen we het voor.
Op speciaal verzoek van een vriendin heb ik ook drie 'Mickey' muizen gemaakt voor haar buurkindjes, een ingewikkelder patroon dat wat meer tijd vergt, maar ook weer wat interessanter is om te doen.
 
Deze tijd van het jaar met zijn vroege avonden vraagt om wat meer gezelligheid, op de kerstmarkt in het dorp heb ik me dan maar een mooie kerstmok aangeschaft en ik had al aromatische kerstthee in huis, hmmmmmmmm...

Warme chocolademelk met marshmellows zijn er ten andere ook hemels lekker in!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mooi blogje!!! nog geen nieuws over de foto van de muizen in Berendrecht maar ik volg het op!

Anke22q11 zei

Tof geschreven!!!