dinsdag 14 februari 2017

Eventjes een dipje in handwerkland. Ik ben wel vlijtig bezig met 'verzamelen' van patronen van vanalles en nog wat, er komt zoveel moois voorbij op internet. En je weet maar nooit of er ineens kriebels komen om wat uit te proberen, hahaha.

Verder is het aftellen naar de laatste dag van mijn carrière. Het wordt hoe langer hoe lastiger om met frisse moed gaan te werken. Sommige mensen zien nog de kans om die laatste dagen extra moeilijk te maken met (bitsige) commentaren en haantjesgedrag.
Dat hakt er wel even in, het is al een emotionele tijd, afscheid nemen van een loopbaan van 43 jaar en het ingaan van een nieuwe periode waar je weer aan moet wennen. En ik weet wel dat ik het mij niet moet aantrekken, maar toch. gelukkig staan daartegenover een hoop leuke collega's die het spijtig vinden dat ik vertrek.

En dan mijn opvolging, van het hoofdbestuur wordt de vraag gedaan om een aantal vragen op te stellen voor een interview met de kandidaten. Een twaalftal vragen opgesteld met betrekking tot de job, wat doe je in dit geval, hoe maak je bepaalde documenten op, hoe begin je aan deze of gene taak? Antwoord van Brussel: 10 vragen geschrapt: ze hebben dan wel met de job te maken, maar ze zijn irrelevant voor het interview. En naar motivatie mag je ook niet vragen. Een andere vraag werd dan voorgesteld, recht uit absurdistan. Huh? Dus moet je eigenlijk niets van de job kennen, als het statistiekske maar klopt? En als er iets niet gaat zoals het statistiekske dat voorschrijft, kak op uwe kop?
Vroeger begon je aan de basis en werkte je jezelf op, als je aan de top kwam, wist je goed wat er zich op de werkvloer afspeelde. Nu hebben velen de werkvloer zelfs nog niet eens gezien, kennen niets van het werk daar en maken ze regels in het wilde weg. Op papier kan alles zo perfect zijn, maar in de praktijk totaal onwerkbaar. Ik ben blij dat ik kan gaan...

Ondertussen toch nog eens genoten van het maandelijks atelier, een paar blokjes genaaid van de mysterie en nog een paar blokjes getekend. Ik sta hier hopeloos achter, de blokjes van varige maand zijn nog niet af, maar het sjabloon is al getekend en uitgeknipt.
Ook het patroontje van de BOM van Bobbin is uitgeprint, hiervoor ga ik het komende weekend lekker stofjes voor aaien en de scrapbak doorwoelen.
Als 'comfortfood' een paar mooie batikjes gekocht, daar ga ik 1 van de blokjes van The Splendid Sampler van maken.
Ik wil al lang zo eens een hawaiiaans motiefje proberen, dit is een klein blokje van 7x7 inch, dus haalbaar als proefje. In de 100 blokken van deze SAL zitten heel erg veel variatie en komen vele technieken aan bod, misschien wordt het wel een klein quiltje als ik een selectie gemaakt heb. het dipje ebt precies al weg, hihi. Quilting is soulfood!

Geen opmerkingen: