zaterdag 30 juni 2012

Show and Tell

Vanaf vandaag ga ik mijn berichten in het Vlaams neerzetten, nuances kunnen toch beter weergegeven worden in eigen taal, hoe goed ge een andere taal ook machtig bent.
Gisteren zaten we lekker in de zon op Linkeroever, zicht op de Koekenstad met de Kathedraal aan de ene kant en het reuzenrad van de Sinksenfoor aan de andere kant.
Lizette en Ilse verwelkomden iedere quilter met een lekkere tas koffie en een stuk taart. Ondertussen werden  te showen stukken uitgepakt en klaargelegd, lapjes en toebehoren op tafel gelegd om zo dadelijk aan te werken en de tongen kwamen goed los.
Oude bekenden werden uitbundig begroet en nieuwe vriendschappen kwamen tot stand.
Iedereen present? OK, naar binnen dan voor de SHOW! Mijn kinnebak is verschillende keren gezakt uit bewondering voor de werken van de anderen, mooie dingen dat er langs kwamen!
Morgen komt er een fotoblog met de quilts, moet de foto's nog een beetje bewerken.
De ingestuurde lapjes van de challenge van vorig jaar werden in 4 stukjes verdeeld en verloot. Benieuwd wat moois daar volgend jaar van gemaakt is.
Dan kreeg iedereen een tijdschrift en een pakketje met daarin wat lapjes, een piepklein bloempotje en een patroontje. Daarvan kunt ge een speldenkussentje maken in verschillende uitvoeringen, was de boodschap.
Weer naar buiten, bammekes binnen smikkelen en tetteren, naaien, foto's maken, gibberen, het was een uitgelaten sfeer, vol vakantievreugde naar mijn mening.
Bedankt Lisette en Ilse, het was weer de moeite waard.
Thuisgekomen was de goesting om wat te maken nog zo groot, dat er voor het slapengaan een nieuw speldenkussen te prijken stond, er volgen er nog meer, de lapjes zijn nog niet op, de bloempottekes wel, dus volgende week gaan shoppen!

2 opmerkingen:

ilse zei

Geweldig zonnebloemeke heb je, ik kijk al uit naar het resultaat van je shop trip. Fijn dat je zo genoot van vrijdag, het was inderdaad een zalige dag.

Carolien zei

Wat een leuk speldenkussentje, heel origineel!

Groetjes, Carolien