zondag 21 oktober 2012

Drie jaar

Drie jaar geleden verloor mijn lief de strijd tegen kanker. Tot de laatste dag vocht hij met volle kracht maar het mocht niet baten. Zelden heb ik hem horen klagen, ook al  leed hij onmenselijk.
Hij was voor velen een goede vriend, altijd klaar om een helpende hand te reiken indien nodig.
Hij was een goede vader en een toegewijde grootvader, de kids missen hem nog altijd even hard.
Hij was een fijne muzikant, legde heel zijn ziel in de muziek en in het entertainen van zijn publiek.
Hij was een fantastische echtgenoot, altijd enthousiast over de dingen die ik wilde doen, hoe absurd ook.
Gelukkig heb ik vele goede herinneringen, ze zijn ge√ętst in mijn hart, sommigen zijn hilarisch en doen me dikwijls (glim)lachen, sommigen zijn ontroerend. De tijd heelt vele wonden, maar het gat in mijn hart zal altijd blijven.
Een goede vriend maakte deze mooie remembrance voor hem.
Mijn deeltje voor de RR van Colette is ook af, ik mocht kiezen tussen kerststalletjes of heksen. Natuurlijk heb ik voor heksen gekozen. Heidi is jarig op Halloween, dus van heksen en pompoenen kennen we wat. het moeilijkste is altijd het juiste formaat te vinden. Gelukkig sturen de volgenden hun patroontjes mee, hoef ik niet te zoeken.
Morgen is het weer atelier in Calico House. ik heb vorige keer gevraagd of ze een blokje wilden maken voor een vriendschapsquiltje. De meesten waren akkoord, dus ben ik gaan zoeken voor een patroontje. Ik heb gekozen voor de Friendshipstar uit de Farmers Wife. En zelf ook een blokje gemaakt om te tonen. Ze hebben me wel zover gekregen dat ik voor iedere deelnemer een speldenkussentje te maken, dus moet ik morgen ook lijn verzameling meenemen om te laten zien, kunnen ze kiezen.
De kikkertjesstof komt uit Edingen, mijn ventje was dol op kikkertjes en had dan ook een verzameling in alle mogelijke soorten en grootten.
Er is ook het tweede deel van de Kaleidoscoop cursus volgende week. We moesten een paar patroontjes tekenen. En stofjes zoeken. Ik heb een heleboel Halloweenstofjes, die wil ik ervoor gebruiken en de kaleidoscoop dan als een spinnenweb laten uitkomen. Dus gaan de lapjes morgen ook mee, want ik moet juf Ilse nog wat vraagjes stellen. En dan kan ik nog wat patroontjes tekenen voor het zover is.
Genoeg te doen dus.
Ook dringend beginnen aan het appliqueren van de vissenquilt, dat blijf ik maar voor me uitschuiven, niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat er zoveel dingen zijn die ook eens wil proberen. TIJD, dat is vooral wat ik nodig heb.

1 opmerking:

inge zei

veel sterkte op deze dag vol herinneringen