zaterdag 28 juli 2012

Zomerbee

Voor het eerst ben ik naar de zomerbee van de Belgische quiltervereniging geweest, het was een heel goede ervaring.
Het zonnetje deed zijn best en het werd dus een echte zomerbee.
We werden hartelijk verwelkomd en kregen meteen al de kans om een mooi pakketje in ontvangst te nemen, zowaar een paar lapjes stof, en geef nu toe, welke quiltster heeft daar genoeg van?
Dan een plekje gezocht onder een parasol, spullen uitladen en starten met naaien, ondertussen wuiven naar bekenden en kennis maken met nieuwe gezichten.
Naarmate de zon doorschoof, werd er druk geschoven met parasols en tafels en stoelen, het was echt te warm om in het zonnetje te zitten.
's Middags met zijn allen gesmuld van de aangeboden broodjes, de magen moeten gevuld worden, patchen en quilten kosten energie, om van het babbelen en lachen maar te zwijgen.
En dan was het tijd voor een kleine show and tell, dus wederom mooie plaatjes:


Vele ah's en oh's bij deze mooie poezen, de voor- en achterkant van een quilt in wording. Ik moet toegeven, ik heb ook staan kwijlen.


Quiltsters en poezen, het gaat onherroepelijk samen...


Ook andere beestjes kwamen er aan te pas, vele vogeltjes met één eigenwijsje ertussen. En dan deze prachtige vlinder.

Een quiltje met stoffen uit Ghana, heel speciaal en erg mooi.

Een banner, ook niet alledaags.

Nog iets speciaals, vele kleine quiltjes bij elkaar gehangen. Ze zijn bezaaid met kleine glittertjes, die zo vrolijk schitterden door het kleine briesje dat erdoor waaide, spijtig genoeg niet vast te leggen op foto.


Blokjes in alle soorten en kleuren.


Deze was (buiten de poezen natuurlijk) een persoonlijke favoriet, prachtig qua kleur en outlay. Wil ik wel cadeau krijgen!

 Een crazy quilt, heel veel te ontdekken op de lapjes.

Een romantisch quiltje met stitcheries.En nog blokjes, zowel vrolijk als sober. De ringen blijven ook altijd een wauw factor .

En tenslotte een mooie pineapple. Hmm, doet me weer denken aan mijn rode blokjes, nog eentje maken dit weekend?

En dan was het weer tijd om huiswaart te keren. De eerste regendruppels kondigden zich aan, dus juist op tijd. Natuurlijk heb ik me weer laten gaan, wat rode stofjes gekocht voor de Civil War Love Letter quilt. En een stapeltje stofjes voor een speciaal projectje, moet het nog uitwerken.

Ik heb genaaid aan mijn huisjes en een paar nine patches gemaakt, in magazines gekeken en weer een boel ideetjes opgedaan.
En een beslissing genomen: ik word een kat, dan heb ik nog 8 levens tegoed en veel tijd om dingen te maken :-)))))

Volgende keer een update van allerlei eigen werk.

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Woehaaa, ik wil mee met jou een kat worden! ;-)
Een dag voor herhaling vatbaar hé!

Shirley zei

Wat een heerlijk verslag, en met al die foto's erbij was het net of ik er ook bij zat, maar dan zonder al het lekkers en moois om te eten en aaien. Kwijlen bij de kattenquilts, ik vind ze ook super, en ken zo al een stel die ik er erg blij mee zou maken!

Ingrid zei

Dank je wel voor de foto's, heerlijk om zo ook bij de Wilrijkse bee te kunnen zijn.
Enne, die kattenlevens.. goed idee !!!