zondag 7 oktober 2012

Edingen

Ik zie dat het weer een tijdje geleden is dat er wat op mijn blog kwam.
Ondertussen zijn alle takjes zeewier uitgesneden en met vliesofix op de vissen top gestreken, nu nog appliqueren. Het gaat allemaal een beetje traag, maar het gaat vooruit, dat is het belangrijkste.
Er is het project dat ik voor een vriending met linkerhanden aan het make ben in kruisjessteek.
En er is een Round Robin begonnen, ook in kruisjessteek. Mijn onderwerp is katten en honden. Volgend weekend moet mijn deeltje af zijn en moet ik doorsturen naar de volgende.
En verleden vrijdag ben ik met een cursus caleidoscoop begonnen, veel rekenwerk en tekenen, maar o zo boeiend en plezant.
Gisteren met de bus naar de nationale quilt tentoonstelling in Edingen geweest.
We zijn vertrokken in de regen, onderweg goot het en toen we aankwamen zijn we nat op de tentoonstelling aangekomen.
Maar het was de moeite. Veel ideetjes weer opgedaan en in de winkeltjes natuurlijk ook gescoord.
Voor de wedstrijd moest men een tijdschrift openslaan op pagina 23 en naar aanleiding daarvan een quilt maken. Mooie dingen zijn er uit voortgekomen. Dit was mijn favoriet. Veel verschillende technieken, mooi!


Deze was ook al zo'n mooie, geen wedstrijdquilt echter.

Deze quilts met 'prentjes' vond ik ook heel mooi.
En deze dan, een prachtig plaatje en zo'n fijn borduurwerk!

Ik ben niet zo heel erg verzot om Japaneesjes, maar deze heeft wel mijn hart gestolen!

En wat heb ik gescoord? Twee lapjes om lekker te aaien, eentje met tekstjes, een ander met guitige kikkertjes, de lievelingsdieren van mijn mannetje. Liesl klemmetje, ze gaan zo gauw stuk en de Clover klemmetjes waren niet te vinden, maar ik kan dus een tijdje voort. Een paar boekjes, eentje met een leuk kertsquiltje met Nederlandse titels van liedjes en stitcheries. Eentje met leuke appliquaties voor een kinderquilt met een verhaaltje erbij. Eentje over irisquiltjes. En eentje om samen met mijn jongste kleinzoon te punikken en daarna beestjes in elkaar te knutselen. Dus braaf geweest, centjes meenemen en geen bankkaart helpt!

Morgen nog een paar fotootjes? Ze zijn deze keer niet zo helder, ik denk dat mijn toestelletje wat wist van een vochtige jaszak!

2 opmerkingen:

Tineke zei

wat ziet het er allemaal prachtig uit ..dat waterrad geweldig

Yvonne aka sommeke zei

'k Ben aan 't bijlezen!
't Was een mooie TT hé!