zaterdag 18 augustus 2012

Speldenkussens

Het is zooo warm, buiten is het niet uit te houden, binnen gaat het beter, gordijnen toehouden en 's nachts alles open houden om op te frissen.
En kleine dingetjes maken, veel affo's :-D !!!
Het rode speldenkussentje heb ik al getoond, vlak na de show & tell van Calico House. Er is nu een blauw zusje bijgekomen, het tweede patroontje is nu ook gemaakt. En nu showen tussen de echte bloemetjes.
En twee visjes, het groene van een blog gepikt, foto afgedrukt, vijfhoekjes genipt en genaaid. Dan toch maar het boek van Liesl erbij genomen en juiste berekening gemaakt van de vijfhoekjes. De gele vis heeft ook oogjes gekregen,stond zo mooi bij de bolletjes op zijn lijfje. op de achterkant liggen de streepjes horizontaal, hij heeft dus twee verschillende kanten.
Het achterste speldenkussen heb ik al even gemaakt, allerhande vormpjes aan elkaar genaaid (ook uit het boek van Liesl), dan maar een speldenkussen van gemaakt met een piepklein hexagonbloemeke erop en een vrolijk bijtje.
Het hartje in het onderste speldenkussen is van zelfkantjes. Een foto gezien en nagemaakt.
En met deze kleine werkjes worden ook restjes opgemaakt.
Ik heb nu al een hele verzameling zelfgemaakte speldenkussentjes, ik ben er gewoonweg verzot op. Er zullen er dus nog wel langs komen.

En last but not least, fotokes van het korte kopje van Stein, een nieuw kapsel voor in het middelbaar. Hij is er niet echt gelukkig mee, maar zijn krullen zijn niet te temmen, en hij kamt niet graag (de meisjes zijn nog niet echt in zijn gezichtsveld gekomen), dus een kort kopje.Hij heeft zo'n mooi gezicht, mooie wenkbrauwen met daaronder lichtblauwe ogen. Een knappe vent, die kleinzoon van mij!

Met Nessie gaat alles goed, ze kucht en niest niet meer, is veel levendiger, gisteren nog vond ze het nodig mijn boke met smeerpatee te pikken, blijkbaar lekkerder dan haar astronautenvoeding. Och, als ze maar eet en drinkt en weer wat bijkomt. Ik heb al wel de nodige tattoos van haar gekregen bij het toedienen van de medicijnen, scherpe klauwen die ze goed gebruikt. En al heeft ze een slecht gebit volgens de veearts (erfenis van haar moeder), ze kan er toch nog ferm mee bijten!

Jongste kleinzoon is hier, bakken met water buiten gezet en een hoop waterpistooltjes, de hond blijft zeker en vast goed gekoeld vandaag.

Geen opmerkingen: